8 Flotte blomster til haven

RELATEREDE ARTIKLER

Så snart foråret er over os tager familien Danmark ud i havecenteret efter friske blomster. Her er 8 flotte blomster I kan tage med hjem. En del af dem skal du kun tage med en gang, for de blomstrer år efter år, når først de er plantet ud og du passer dem. Udvalget er taget ud fra dufte og farver og hvor nemt det er at holde.

Tulipaner

Tulipaner er noget af det flotteste at have rundt omkring i haven. Det er som at tage det bedste fra naturen med ind. Tit er det netop tulipanen du får øje på når du vandrer i naturen. Dens intense farver fanger hurtigt øjet. Der er masser af farver at vælge mellem og du kan sagtens mixe det. Det er ofte den lidt tilfældige spredning, der gør dem nemme og venlige. Når først løget er i jorden behøver du nærmest bare at vente. Tulipaner er også nemme lige at plukke til en flot buket i huset – eller hvis du skal have en buket med til en du holder særligt meget af.

Tulipaner i fuldt flor i masser af farver

Roser

Der er intet som roser, der med sine mange blade åbner en ny verden af elegance og finesse. Det er en smuk enkel blomst, der skal passes lidt på. Den er mere sart end tulipanen, men har også en masse detaljer og duft, der gør at den er en fryd for øjet. Du skal dog være indstillet på en del mere arbejde med roser. Dels skal arbejdet med at plante dem planlægges, så der er en passende afstand. Hver rosenbusk skal have lov til at vokse og have lidt plads omkring sig. Du vil jo ikke have en rosenhæk. Samtidig skal de heller ikke stå helt alene.

Sig det med roser

Men arbejdet er det hele værd. Det ved alle der har besøgt de flotte haver med roser i alle afskygninger og farver. Den er utrolig god at klippe af og til og gevinsten tages ind i stuen, hvor den med den rette pleje kan stå rigtigt længe.

A rose by any other name is still a rose

Solsikker

Vi er velsignet med gult over det danske land. Fra de flotte raspmarker vi kender fra vores vandreture til de smukke solsikker, der står i vejkanter og i de mange danske haver. Solsikken er på mange måder det glade valg. Hvor du tit forbinder blomster med noget du skal se ned på, så står solsikken rank og flot. Der er en særlig uhøjtidelighed over solsikken, der på en og samme gang står højere end alle de andre af havens blomster og samtidig bare smiler.

Den glade blomst

Det er en glad blomst der kigger frem. Børn er særligt glade for denne lidt pudsige fætter i haven, der pynter enhver have med sit gule skær. Solsikker gør sig rigtigt godt i buketter, som den der stikker lidt ud med sin intense farve.

En masse solsikker gør dig glad og giver sommeren glød.

Lavendler

Enhver have bør have lavendler. Med sin meget dybe lilla farve giver den haven stil. Men det er ikke kun farven i sig selv. Her er duften af sommer i højsædet. Den er intens og meget lækker. Den kan plukkes og indåndes og tørres og lægges ved tøjet. Lavendler supplerer enhver have med sin helt eget særpræg – duften. Når først arbejdet er gjort og lavendlerne er i jorden skal du ikke gøre meget end at vande i ny og næ eller bare lade naturen og vejrguderne gøre resten. Lavendel er taknemmelig og kræver blot at blive klippet til.

Lavendel er meget mere end sin lilla farve. Det er duften af sommer

Sommerfuglebusk

Er der noget der som sommerfuglebusken pynter en have. Med sine smukke enkle og sarte farver tiltrækker de sommerfugle og sammen gør de haven levende på en helt anden måde end lavendel. En sommerfuglebusk breder hurtigt sine grene ud og lader sommerfugle fra nær og fjern sætte sig. Det er farver og stemning og et must for enhver have.

Sommerfugle flokkes om sommerfuglebusk og giver haven nyt liv

Liljer

Der er næppe en brudebuket, der har været uden liljer. Her får du rosens enkelthed og mere duft for pengene. Den er flot og enkel og virkelig noget der får en have til at tage sig flot og elegant ud. Liljer er lidt mere ranke og er meget nemme at holde. De gør sig også godt i mellemstore krukker i haven, hvor de kan stå lidt alene. Samtidig behøver du ikke have en masse for de tager sig godt ud i sin enkelthed.

Den smukke enkle lilje

Georginer

En have skal have mangfoldighed. det vil sige den ligesom naturen vi møder på vores vandretue har mange forskellige udtryk. Der skal være noget for et hvert humør. Med Georginer får du en nem plante der sprudler og som solsikker gør dig glad. De er anderledes i deres udtryk og har en større fylde. De har også en dejlig glød, der står godt mellem andre blomster og varmer.

Georginer – en morgensol i haven.

Plumeria

Plumeria kan lige som rosen have det helt enkle udtryk. Dens lidt hvide og meget diskret gullige gør dem gode til haven der lige mangler fylde og enkelthed. Plumeria har et stilet udseende, der gør at den godt kan stå flot i en krukke og vokse sig stor. Gerne på en terrasse hvor den kan pynte i al sin enkelthed.

Plumeria er god til krukker

Læs også disse artikler

Lille Ildfugl – Lycaena phlaeas Sommerfugl

Den lille ildfugl eller på latin Lycaena phlaeas er en dagsommerfugl, som er udbredt i Europa, Nord- og Østafrika, Asien og den...

Få mere tid og mere ro i din hverdag

Vi lever i et samfund, der vægter en hektisk hverdag højt. Du skal arbejde 8 timer dagligt og sove 8 timer hver nat; det...

Engrandøje – Aphantopus hyperantus sommerfugl

Engrandøjen eller på latin Aphantopus hyperanthus er en sommerfugl af Takvingefamilien, som er udbredt i Norden, Storbritannien og Mellemeuropa og Asien.