Argusblåfugl med det spændende navn på latin Plebejus Argus er en sommerfugl af familien Blåfugle. Den er meget udbredt i Europa og Asien.
I Danmark ses den især i Jylland på heder med lave lyngplanter, hvor den overvintrer som æg, der udklækkes i april. Den lever i Danmark af hede- og klokkelyng. Den er nært knyttet til myrer og larven forpupper sig tit i myre-reder. Den voksne sommerfugl kan ses flyve fra juni til slutningen af august.

Argusblåfugl – Udseende
Argusblåfuglens han har en stærk blå overside, mens hunnen i Danmark har særlig brun overside. Den ligner en særdeles foranderlig blåfugl, men hannen har dog en lidt bredere sort vingesøm, der indadtil er noget uskarpt afgrænset og hunnens overside – dette gælder i al fald for Danmark – mangler næsten altid en blå bestøvning i rodfeltet. Undersiden er ens hos begge køn med lyse og kraftige sorte pletter og ikke mindst orange sømfelter med sorte øjepletter – som har metalglinsende pupiller. Vingefanget der er ret lille varierer fra 20 til 31 millimeter og der er endda mindre eksemplarer som i dværgformer med et vingefang helt ned til 15 millimeter.
Fakta om: Argusblåfugl
Familie: Lycaenidae (Blåfugle)
Slægt: Plebejus
Art: P. argus