En tur på stranden – de bedste steder

RELATEREDE ARTIKLER

En tur i naturen er forfriskende for de alle. Vi er heldige at bo i et lille land, hvor der er kort vej til den danske strand, hvor du efterhånden kan tage en dukkert hele året. Der bliver flere og flere, der vinterbader. Så en tur til stranden kan altid byde på en dukkert, sand mellem tæerne og ikke mindst frisk havluft. Det er mange gange sundere end et kunstigt vitamin tilskud. Faktisk er en lang gåtur med frisk luft bedre end en vitaminpille. Solen er nemlig den største kilde til d-vitamer og du bliver rent friskere på en naturlig måde.

Mere livskvalitet

Det er livskvalitet at komme ud og se ud over bølgerne – og nyde den danske brise, den friske luft og se solens gang over den blå himmel. Stranden er også et oplagt sted at lave sjove aktiviteter. Du kan bygge sandslotte og dæmninger med de små. Du kan slå smut og gå på jagt efter rav. Du kan tage net og fiske efter små fisk. Der er små fiskestænger til at fange krabber med spegepølse eller muslinger som madding. Stranden er et oplagt sted at opleve – og mødes. Derfor er det ofte på Dating sider, at det bliver foreslået at mødes i naturen eller ved stranden. Det kan du blandt andet læse om på dating-sites.dk. Men der er også plads til spontane møder – hele sommeren på Bellevue.

Nordsjællands strande og hyggelige steder

Hvor Bellevue ikke byder på de store strandoplevelser, så er der masser af andre steder. Tisvildeleje byder på sand og lange strækninger med store høfder, hvor du kan gå op af bakke og nyde både solopgang og solnedgang. Der er ikke langt til en tur i det de kalder hegnet, hvor Troldeskoven byder på naturoplevelse udover det sædvanlige. Der er mere stil og klasse og Nordsjælland, hvor det måske er det lidt ældre publikum, der mødes og går lange ture. Du kan også tage videre op mod Hundested og sejle over ved Rørvig. Der er utroligt charmerende og der bliver budt på frisk fisk en masse steder. Det behøver ikke alt sammen være plukket eller fanget selv.

Natur og mad

Så en naturoplevelse kan godt kombineres med noget kulinarisk. Det er en god ide, at have med hvis du skulle være fristet af en blind date. Stranden er nemlig hyggelig at mødes og opleve på. Derfor er Nordsjælland ret populær på senior.dk. Som et yndet udflugtsmål. Men det er hele Danmarks naturelskere, der mødes i dette område, der byder på en stor diversitet og ikke mindst muligheder for både at opleve strand, skov og åbne vidder. Det kan anbefales at tage cyklerne sammen – både som venner, familie, kærester eller for at fejre sølvbryllup på en anden måde. Helt fra Tårbæk, hvor I kan fiske krabber fra molen og bade ved den lille badebro over Strandvejen og kystlinjen helt til Odsherred. Bar den lille færgetur fra Hundested til Rørvig er det hele værd. Er I på langtur kan I kombinere det med en tur helt til Odden.

Det store vue

Der er noget helt specielt med havudsigt næsten 360 grader rundt. Det kan tages i etaper og en tur med telt er absolut en mulighed. Der er nemlig campingpladser nok. Så vågner I også tæt på naturen og næste etape er kun et stenkast derfra. Men om du er på gåben, cykel, i bil eller bare med det offentlige, så byder Nordsjælland på lidt af det hele. Vejen er åben for masser af indslag under vejs – og er det tur med de helt små er der mange muligheder. Så kan naturen og de mange insekter, svampe, træer at kravle i kombineres med en Sommerland Sjælland. Der er nemlig også sø og klatreland.

Læs også disse artikler

Kejserkåbe – Argynnis paphia sommerfugl

Kejserkåben eller på latin Argynnis paphia er en sommerfugl af Takvingefamilien, som ses i farverne grønt, hvidt og violet.

Kirsebærtakvinge – Nymphalis polychloros

Kirsebærtakvingen på latin Nymphalis polychloros er en sommerfugl af Takvingefamilien, som er vidt udbredt i Syd- og Mellemeuropa. Den er også velkendt...

Galathea – Melanargia galathea

Galatheap på latin Melanargia galathea er en lille sommerfugl af Takvingefamilien. Den er temmelig udbredt i dele af Europa fra det...