Gennemstrømningsvandvarmere – Hvad er det, og hvorfor skal du have en?

RELATEREDE ARTIKLER

Hvis du er træt af at skulle have varmt vand fra din centralvarme, når du gerne vil have et varmt bad, så er en gennemstrømningsvandvarmer et godt alternativ. Den nyeste generation af el-vandvarmere også kaldet gennemstrømningsvandvarmere, giver dig nemlig varmt vand, når du behøver det – uanset hvor du befinder dig.

El-vandvarmere er en ny og miljøvenlig måde at få varmt vand på.

En varmtvandsbeholder, som er den nyeste generation af el-vandvarmere, er særligt gode, fordi de ikke har et tomgangsforbrug, som traditionelle varmtvandsbeholdere har. Dette skyldes, at el-vandvarmeren ikke opbevarer vandet i beholderen ligesom en traditionel varmtvandsbeholder. Derfor sparer du penge på din elregning sammenlignet med andre løsninger.

2. El-vandvarmere er en ny og miljøvenlig måde at få varmt vand på

Gennemstrømningsvandvarmerne, som er den nyeste generation af el-vandvarmere, er særligt gode, fordi de ikke har et tomgangsforbrug, som traditionelle varmtvandsbeholdere har. Dette skyldes, at el-vandvarmeren ikke opbevarer vandet i beholderen ligesom en traditionel varmtvandsbeholder. Derfor sparer du penge på din elregning sammenlignet med andre løsninger.

3. Hvordan virker de, og hvad er fordelene?

Gennemstrømningsvandvarmerne virker ved, at el-vandvarmeren trækker vandet igennem enpatron, hvor varmen fra el-varmeren opvarmer vandet. Denne proces er helt automatisk, og du behøver ikke at gøre noget.

Fordelen ved gennemstrømningsvandvarmerne er, at de er meget miljøvenlige. I modsætning til andre løsninger, som eksempelvisvis oliefyrede centralvarmeovne, har gennemstrømningsvandvarmerne et meget lavt CO2-udslip. Gennemstrømningsvandvarmerne er desuden nemme at installere og betjene. Du kan bruge dem overalt i huset – både i køkkenet og badet.

4. Installation og brug

Installationen af en gennemstrømningsvandvarmer er meget nem, og du kan selv gøre det. Det eneste, du skal bruge, er en stikkontakt tæt på varmtvandsinstallationen. Du kan finde flere instruktioner om installationen på producentens hjemmeside.

Når du første gang har installeret din gennemstrømningsvandvarmer, skal du sætte den i drift. Dette gør du ved at trykke på “ON”-knappen på el-vandvarmeren. Du vil herefter høre et bip, og el-vandvarmeren vil begynde at virke. Når el-vandvarmeren er klar til brug, vil der komme et lille lampelys lige under “ON”-knappen, som viser, at el-vandvarmeren er tændt.

Når du skal have et bad, skal du bare tænde for el-vandvarmeren ved at trykke på “ON”-knappen. Du vil nu høre et andet bip, og vandet vil blive opvarmet til den ønskede temperatur. Når du ikke bruger el-vandvarmeren, skal du bare slukke for den ved at trykke på “OFF”-knappen.

Læs også disse artikler

Iris – Apatura iris sommerfugl

Iris eller på latin Apatura Iris er en sommerfugl af Takvingefamilien, der er udbredt i Mellemeuropa fra Frankrig og helt over til...

Hvilken olie er bedst til slidte motorer?

Den olie, du bruger i din bils motor, er vigtig for at holde den i god drift. Der findes dog mange forskellige typer olie...

Sådan finder du den perfekte yogamåtte til dig

Yoga er en fantastisk måde at finde balance, ro og styrke i krop og sind. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren yogi,...