Grønåret Kålsommerfugl – Pieris napi

RELATEREDE ARTIKLER

Grønåret Kålsommerfugl på latin – Pieris napi – er en sommerfugl af Hvidvingefamilien, der er udbredt i hele Europa og ikke mindst i de mere tempererede dele af Asien og Nordamerika.

I Danmark er den Grønårede Kålsommerfugl meget almindelig over hele landet – hvor den selv på de mindre øer kan ses. Her møder du den i skove og områder med næringsrig og fugtig jord. Den dukker frem samtidig med arten Aurora i begyndelsen af maj og kan ses helt hen sent i oktober.

Livscyklus
Den grønårede kålsommerfugl har grundet den lange tid i Danmark hele to generationer over sommeren i Danmark. Æggene lægges på Korsblomster, hvor den ligger side om side med æg af Aurora. Larverne fra de to arter er ikke i konkurrere, da larverne fra Aurora æder af skulperne og larverne af Grønåret kålsommerfugl æder bladene. Efter en uge klækkes æggene og larverne er udvoksede efter to til tre uger. Larverne forpupper sig herefter og klækkes efter en lille uges tid. Den anden generation vil overvintre i puppestadiet og kommer så frem til det næste forår.

Den grønårede kålsommerfugl vandrer til forskel fra stor og lille kålsommerfugl ikke.

Grønåret Kålsommerfugl – Udseende

Den grønårede kålsommerfugl kan hurtigt forveksles med Stor som Lille Kålsommerfugl, men den har små gråsorte trekantede pletter på forvingens søm. Bagvingernes underside har også farvede ribber, der fremtræder klare og olivengrønne. Den olivengrønne farve har en tendens til at blive svagere om sommeren. Men artens farver vil variere meget mellem generationerne og mellem hvert individ.

Fakta om: Grønåret Kålsommerfugl

Familie: Pieridae (Hvidvingefamilien)
Slægt: Pieris
Art: P. napi

Læs også disse artikler

Perlemorrandøje – Coenonympha Arcania

Perlemorrandøje - der på latin går under navnet Coenonympha Arcania er en sommerfugl af den velkendte Takvingefamilie. Den er især udbredt i...

Spættet Bredpande – Pyrgus malvae

Spættet bredpande eller på latin Pyrgus malvae er en sommerfugl af Bredpandefamilien, som er den mindste bredpandeart i Danmark.

Stor Bredpande – Ochlodes Sylvanus

Stor bredpande - på latin kendt som - Ochlodes sylvanus er en sommerfugl af Bredpandefamilien. Den store bredpande ses ofte i lysninger...