Guide: Find en skihjelm der passer til dig

RELATEREDE ARTIKLER

En skihjelm er enhver skiløbers uundværlige skiudstyr. Det er det udstyr som beskytter og sikrer dig mod de mest fatale skader, og dermed bidrager til den mest trygge skioplevelse. Har du endnu ikke valgt at investere i en skihjelm eller går med tanken om at gøre det, bør du læse med her, hvor vi i denne artikel, guider til en skihjelm der passer dig. 

Det er først de seneste år, at man virkelig har fået øjnene op for vigtigheden af en skihjelm, og dens evne til at beskytte mod eventuelle hovedskader. Længe har flere bevidst fravalgt hjelmen på baggrund af et grundlag om en større bevægelsesfrihed og et kikset udseende. I dag har tingene ændret sig, og folk der ikke bærer skihjelm bliver kigget skævt på, og visse steder også direkte frabedt om at stå på ski. Tag derfor dine forhold og beskyt derfor dig selv og din vigtigste legemsdel, ved at investere i en skihjelm allerede i dag.  

Vælg en hjelm der lever op til de internationale sikkerhedsstandarder 

For at garantere din egen sikkerhed, er det vigtigt at du vælger din skihjelm med omhu. Foretag en grundig informationssøgning og vær sikker på, at den pågældende hjem lever om til de internationale sikkerhedsstandarder. Hermed kan du trygt færdes på alle skisportssteder rundt om i verden, uden bekymring for din egen sikkerhed.  

Hvorvidt en skihjelm lever op til disse sikkerhedsstandarder, fremgår ofte i klistermærket inde i hjelmen hvor der enten bør stå CE  EN 1077 som indikerer den europæiske sikkerhedsstandard, eller ASTM F2040 for den amerikanske. 

Sørg for at pasformen passer 

En skihjelm skal sidde tæt til hovedet og samtidig være komfortabel at have på. Dette er to vigtige elementer i søgningen efter den perfekte skihjelm. Hvis du nemt kan ryste din skihjelm af hovedet, vil du risikere at den ikke giver den optimale beskyttelse i tilfælde af uheld. Derudover skal du have din hjelm på mange timer af gangen, hvorfor det er vigtigt, at den ikke generer, men er komfortabel at have på. 

Læs også disse artikler

En tur på stranden – de bedste steder

En tur i naturen er forfriskende for de alle. Vi er heldige at bo i et lille land, hvor der er kort...

Galathea – Melanargia galathea

Galatheap på latin Melanargia galathea er en lille sommerfugl af Takvingefamilien. Den er temmelig udbredt i dele af Europa fra det...

Bedste hjemmelavede agn til havkat

Fiskeri efter havkat er en god måde at skabe variation på dine fisketure. Uanset om du er en erfaren lystfisker eller en absolut nybegynder,...