Hvid Admiral – Limenitis camilla sommerfugl

RELATEREDE ARTIKLER

Hvid admiral eller på latin – Limenitis camilla – er en sommerfugl af Takvingefamilien. Den voksne sommerfugl vil du ofte opleve flyve i skovlysninger, hvor der også er god og mulden underskov og gerne Brombærbuske.

Den hvide admiral ses i Danmark fra starten af juli til et stykke ind i august. Perioden påvirkes dog markant af vejret. I de år med varme forår ses sommerfuglen noget tidligere, og kølige somre forlænger flyvetiden langt ind i august. Hvor ofte den ses afhænger såldes meget af temperaturen i forsommeren.

Forekomst i Danmark og Norden
Arten er en sjældenhed i Danmark. I øjeblikket findes den ikke i de andre nordiske lande. I Danmark er den dog ret udbredt på Bornholm og dele af Nordsjælland og Lolland-Falster.

Livscyklus
En til to uger efter ægget er lagt udklækkes det. I slutningen af sommeren omkring august-september spinder den et skjul af blade hvor den overvintrer. Når planten, som ægget er lagt på blomstrer næste forår, så vågner larven også og spiser løs.

I begyndelsen af juni er den fuldt udvokset og vil forpuppe sig. Puppen af Den Hvide Admiral er virkelig smuk. Den er grøn og med små sølvfarvede pletter og horn.

Hvid Admiral – Udseende

Den hvide admiral har sort overside og har også et tydeligt hvidt bånd, som løber over både for- og bagvinger. Hvis du ser den fra oversiden, kan den forveksles med hanner af Iiris og store eksemplarer af Nældesommerfugl. Den Hvide Admirals underside er helt unik. Der finder du tegninger i rustrødt, perlemor og blågrå.

Hunnen er en helt typisk anelse større end hannen med et vingefang omkring 55 mm.

Fakta om: Hvid Admiral

Familie: Nymphalidae (Takvingefamilien)
Slægt: Limenitis
Art: L. camilla

Læs også disse artikler

Valg af den rigtige cykel

At cykle er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, og det er også meget sjovt. Hvis du er på udkig efter...

Græsrandøje – Maniola jurtina sommerfugl

Græsrandøje eller stort okseøje også på latin kaldt Maniola jurtina er en sommerfugl af Takvingefamilien. Det er Danmarks...

Sortplettet Bredpande – Carterocephalus Silvicola

Sortplettet bredpande på latin Carterocephalus Silvicolus er en del af den øvrige Bredpandefamilie. Det er et forsommerdyr, som ses fra sidst i...