Mest almindelige fugle i Danmark

RELATEREDE ARTIKLER

Selv de mest almindelige fugle i Danmark er med til at gøre skovturen med børn til en stor oplevelse. For skoven byder på alle tider af året på både store og små oplevelser, hvis du kan lide at komme ud og vandre mellem træerne. Den første fugl du møder er ofte solsorten. Det vil sige du møder den fløjten.

Solsort eller Turdus merula

Solsorten og den karakteristiske fløjten møder du i haven og i skoven. Det føles som den fløjter for dig. Det er naturens egen musik og er med til at give skoven den særlige stemning og glæde. Det er sjovt at følge lyden og sammen med børnene være stille og bruge øjnene. Dens sorte fjer gør den svær at få øje på – så det er det hele værd, når I finder den. Dens flotte næb gør den nem at genkende.

Du kender bedst solsorten på dens sang.

Bogfinke eller Fringilla coelebs

Bogfinken er en af skovens små fugle, der kalder ud. Det er en let og væver fugl, der er nemmere at få øje på end så mange andre. Den er nem at lokke til haven med fuglefrø og giver både have og natur det ekstra liv, som gør en vandretur i den danske natur det hele værd.

Den lette bogfinke elsker når du hænger mad ud i haven

Sanglærke Alauda arvensis

Sanglærken er virkelig en sjov fugl at finde med børnene. Den sang er skøn, men det er dens lidt pudsige udseende, der virkelig gør skovturen til en oplevelse udover det sædvanlige. Det er en finurlig fugl, som du kan møde i skovkanten og i lyngen.

Sanglærken i sit rette element

Musvit eller Parus major

Den lille musvit er sjov og spøjs at følge. Du ser dem ofte i en lille flok flapre rundt om hinanden på jagt efter mindre insekter eller små frø og korn. De kvidrer en del og er især sjove at finde sammen med børn. Den er letgenkendelig med sin gule fjerdragt og ofte i bevægelse, så det fanger øjet.

Grønirisk eller Carduelis chloris

Den lille grønirisk er mere sjælden og der skal du være lidt af en kender. Dens grøn grå viner for den til at falde i et med naturen. Så der skal du være ekstra opmærksom. Det er sjovt for fugleelskere, der – bevæbnet med kikkert – kan observere den fine fugl.

Gråspurv eller Passer domesticus

Den lille gråspurv er et særdeles velkendt syn i Danmark. Det er på nogen måder mange børns yndlingsfugl, da den har et blidt udtryk og samtidig bliver set ofte. Så en skovtur bliver hurtigt fyldt med små opdagelser.

Hvem sidder der i græsset?

Skovspurv eller Passer montanus

Til gengæld er skovspurven sværere at finde. Det er ellers også en kønfugl, der med et karakteristisk fløjt gør godt opmærksom på sig selv. Den har et flot hvidt bryst og en ret fin enkel fjerpragt.

Munk eller Sylvia atricapilla

Du kan genkende den på sin sorte hat og sit lidt længere næb. Ellers er Munken også en lidt sjældnere gæst i de danske skove. Nedenfor ser du den i fuld fugleflugt henover nåletræerne.

En munk med sin hætte på fugleflugt

Tornsanger eller Sylvia Communis

Den lille tornsanger synger med sit spinkle næb. Det er skønsang fra morgenstunden og du ville ikke tro at de smukke triller fra så lille et næb. Er du på vandretur på heden med din kikkert er det virkelig et fund. Følg lyden af lystig fløjten.

Den lille tornsanger i sit rette element

Gulspurv eller Emberiza citrinella

Danmark er fyldt med spurve. Fra gråspurve til skovspurve og så Gulspurven. Som billedet måske mere end antyder, så er det gule ikke så fremtrædende. Det er som for de fleste spurve en meget diskret farve, der går den svær at få øje på, medmindre der er mange.

En gulspurv på vagt

Læs også disse artikler

Sådan vælger du en hækkesaks til dit behov

Når det kommer til at vedligeholde din hæk og holde den ser ren og pæn ud, er det vigtigt at have den rigtige hækkesaks....

7 sundhedsmæssige fordele ved en pescetarisk kost

En pescetarisk kost er en kost, der indeholder fisk og andre fisk og skaldyr, men ikke andet kød. Denne type kost har en række...

Sortåret Hvidvinge – Aporia Crataegi

Den sortårede hvidvinge også på latin kaldet Aporia Crataegi er en sommerfugl af Hvidvingefamilien. Den er en stor dagsommerfugl. som er ret...