Poppelsommerfugl – Limenitis populi

RELATEREDE ARTIKLER

Poppelsommerfuglen også kaldet Limenitis Populi på latin er en sommerfugl af den kendte takvingefamilie. Den er ret sjælden i Vesteuropa, men den findes i langt større antal i Central- og Østeuropa. Den er også ret udbredt østpå gennem Asien. Den er er som Irisen tæt knyttet til bævreaspen.

Uddød i Danmark siden 1960erne
Arten er ikke set i Danmark siden starten af 1960erne og betragtes som uddød her i Danmark. Til gengæld støder du på den i broderlandet Sverige.
Livscyklus
Ægget lægges i dens habitat som er Bævreasp. Den kan i nødstlfælde lægge ægget i andre poppelarter. En uge efter klækkes ægget og larven kravler frem. I efteråret – start september – forbereder larven sig til overvintringen. Når foråret kommer, så kravler larven atter frem. I juni forpuppes den, hvorefter den tre uger senere – i slutningen af juli – er en voksen sommerfugl.

Poppelsommerfugl – Udseende

Det er ret pudsigt at hannen ligner en hun af arten Iris. På grund af den ret mørkebrune overside. Men forskellen ligger i at bagvingerne ingen øjepletter har. Bagvingerne har orange kanter.

Hunnen af poppelsommerfuglen er lettere identificerbar med brede hvide bånd på bagvingerne. PÅ undersiden af vingerne har hunnen et flot metalskinnende blå-grønt skær. Den er cirka lige så stor som Irisen – og har et vingefang omkring 58–72 mm.

Fakta om: Poppelsommerfugl

Familie: Nymphalidae (Takvingefamilien)
Slægt: Limenitis
Art: L. populi

Læs også disse artikler

7 sundhedsmæssige fordele ved en pescetarisk kost

En pescetarisk kost er en kost, der indeholder fisk og andre fisk og skaldyr, men ikke andet kød. Denne type kost har en række...

Citronsommerfugl – Gonepteryx rhamni

Citronsommerfuglen eller Gonepteryx Rhamni på latin er en sommerfugl af Hvidvingefamilien, som er vidt udbredt i Europa, Asien, Syrien og helt til...

Sortplettet Bredpande – Carterocephalus Silvicola

Sortplettet bredpande på latin Carterocephalus Silvicolus er en del af den øvrige Bredpandefamilie. Det er et forsommerdyr, som ses fra sidst i...