Stor Bredpande – Ochlodes Sylvanus

RELATEREDE ARTIKLER

Stor bredpande – på latin kendt som – Ochlodes sylvanus er en sommerfugl af Bredpandefamilien. Den store bredpande ses ofte i lysninger i skovbryn, hvor den dukker op i starten af juni. Den ses helt ind i september selvom arten i Danmark kun har en generation per sommer. Kommer du syd for Alperne har den ofte to til tre generationer. Den har tidligere været kendt som Ochlodes venata, men nu skelner man mellem disse to arter, hvor især den sidstnævnte er meget udbredt i det Fjernøsten.

Den store bredpande flyver meget hurtigt, men kan bedst lide at sidde stille og sole sig på blade. Her kan nemt komme tæt på med et kamera. Den søger især føde på tidsler og andre nektarrige blomster med de dybe kronrør.

Udbredelse
Sommerfuglen er at finde henover det meste af Danmark – dog undtagen på øerne Bornholm, Anholt og Ærø. Den lever over det meste af Europa og breder sig helt til Japan. Den kan ses i op til 2.000 meter over havets overflade.

Stor Bredpande – Udseende

Hunnen er som hunner har for vane, at være større end hannen med et vingefang på 2,6–3,4 cm vingefang heraf 1,4–1,7 cm forvingelængde og har langt større variation i farverne end hannen. Stor bredpande kan forveksles med den sjældnere kommabredpande. Men du kan se forskal på kommabredpanden ved at den har meget tydeligere lyse felter på bagvingerne.

Fakta om: Stor Bredpande

Familie: Hesperiidae (Bredpandefamilien)
Slægt: Ochlodes
Art: O. sylvanus

Læs også disse artikler

Nældesommerfugl – Araschnia levana

Nældesommerfuglen eller på latin Araschnia Levana er en sommerfugl af Takvingefamilien, der er vidt udbredt i Mellem- og Sydeuropa og Asien.

Derfor skal dine børn være spejder

Spejder livet under åben himmel med lejrbål og sang Det er vigtigt at stille sig spørgsmålet: Derfor skal...

Hedepletvinge – Euphydryas aurinia

Hedepletvinge på latin Euphydryas aurinia er en sommerfugl, der lever i tempererede egnes vådområder i Europa og Asien.