Tag på sommerfuglejagt med ungerne i bilen

RELATEREDE ARTIKLER

Man kan altid finde på noget at lave med familien i weekenden, hvis bar man bruger sin fantasi. Der er museer man kan besøge, og der er steder og vandlande og alt muligt spændende. Naturen er altid et godt sted at besøge. Skoven er et yndet udflugtsmål for mange børnefamilier. Her er masser af liv og dejlig frisk luft. Blæser det, så kan man tage ud at sætte drager op. På en varm og vindstille sommerdag kan det være sjovt at tage familien med på sommerfuglejagt. 

Det gælder og at finde åbne steder, hvor der er mange sommerfugle. Man kan tage bilen og bede alle holde øje ud ad vinduerne, mens man tøffer afsted ad markvejene. En god autostol er altid godt, når man har børn. Især, hvis barnet skal kunne se ud ad vinduerne. På autostol.dk kan du finde et stort udvalg af gode modeller. Man sidder sikkert i en autostol. Og den løfter barnet lidt op i sædet. Det kan være nok til at give udsyn til engene, hvor man finder sommerfuglene. 

Glem ikke et godt net 

Finder man en god eng med mange forskellige slags blomster, så er det om at komme ud og se om man kan finde nogle flotte sommerfugle. Hvis man har et net med, så kan man fange sommerfuglene og kigge på dem. Men vær forsigtig, for sommerfugle er sarte dyr, der ikke tåler hårdhændet behandling. Det er følsomme dyr. 

Sommerfuglenes vinger er dækket med fine tegl, som let kan falde af, hvis man er for voldsom. Men er man forsigtig og nænsom, så kan man studere de smukke sommerfugle på nært hold. Og med en god sommerfuglebog, kan man artsbestemme sin fangst. Det er ikke særligt svært, for de fleste sommerfuglebøger har vellignende billeder, man kan kigge på. 

Alletiders tur 

Med mobilkameraet kan man tage fotos af de flotte sommerfugle, så man kan have dem med hjem og snakke videre om dem. Sommerfugle ligner nærmest flyvende smykker. Der er da også mange flotte smykker, som forestiller sommerfugle. 

Og på turen hjem kan I snakke om alle de flotte fund I har gjort. Det er sjovt og spændende for hele familien. Når I kommer hjem, kan I lave en lille fotobog fra turen. Den vil være sjov at vise til bedsteforældrene, når de kommer på besøg. Så kan børnene fortælle hvad de hedder og imponere med deres viden. 

Læs også disse artikler

Dværgblåfugl – Cupido minimus

Dværgblåfugl eller på latinsk Cupido minimus er en sommerfugl af Blåfuglefamilien. Dens art er meget udbredt i Europa og i dele...

Terningsommerfugl – Hamearis lucina

Terningsommerfuglen også kaldet Hamearis lucina på latin er en mørk sommerfugl i familien metalmærker. De findes i mange farver og former uden...

Surfing ved vestkysten

Vesterhavet venter på surfing i verdensklasse Surfing ved vestkysten er den ultimative oplevelse når det kommer til surfing...