Er vinterbadning sundt?

RELATEREDE ARTIKLER

Du må ikke være i tvivl om at vinterbadning er sundt. For det er uden for enhver tvivl at vinterbadning og ikke mindst den efterfølgende sauna har en masse sundhedsmæssige fordele. Men det handler især om at komme ud i naturen og nyde vinteren på en helt ny og anderledes måde. For med vinterbadning oplever du naturen fra den reneste og rå måde. Der er noget særligt ved lyset om vinteren. Den lavthængende sol giver oplevelsen af naturen en masse detaljer. Samtidig er vinterbadning noget man gør sammen med andre. Så det bliver også en social ting, hvor der er plads til at grine af sig selv og hinanden. I en tid hvor der er meget fokus på hvordan kroppen ser ud, er det vigtigt at kunne vise at kroppen kam se forskellig ud fra den virkelighed vi kender fra film og sociale medier. Så vinterbadning har også en vigtig dimension her.

Det kolde gys

Er du på jagt efter det kolde gys, så kan du selv i storbyerne finde gode muligheder. Der er både vinterbadning København, hvor du finder de kendte badeanstalter, som ved La Banchina ved Refshaleøen kan du vinterbade og få sauna hver dag hele vinteren. Der er ikke nogen muligheder for gus, men hvem behøver det når det handler oom at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og så er det endda gratis. Så er der den sejlende spa, som er en samling af vinterbads entusiaster, der bare er livsnydere og vinterbadere. De Københavnske havnebade på Sluseholmen, Islands Brygge og især Helgoland har deres helt egen stil. Men her er det sværere og du skal være medlem, hvilket kan være svært nu hvor vinterbadning er blevet særdeles populært. Der er ligeledes vinterbadning Århus, hvor der i næsten lige så høj grad er efterspørgsel på vinterbadningens mange glæder.

Det gode helbred

Der er ingen tvivl om at vinterbadning styrker dit helbred generelt. Helt specifikt hjælper det på dit kredsløb. Det vil sige alle funktioner der handler om dit blodomløb. Med andre ord, så gør du din krop bedre til at bekæmpe sygdomme og især virus som forkølelse har det svært hos folk der vinterbader. Det har også en gavnlig virkning på gigt og til at bekæmpe inflammationer eller betændelse i kroppen. Det er godt for humøret, selvom det sikkert er en blanding af det kolde vand OG det gode selskab. For alle er i samme båd, når tøjet bliver smidt og kroppen som den virkelig er, bliver vist frem. Så udover de fantastiske naturoplevelser og friluftsliv du bliver budt på med det kolde gys, så bliver du også sundere. Så varm op allerede fra sommeren med kolde bade og strandture ind i efteråret.

Læs også disse artikler

Mosehøsommerfugl – Colias palaeno

Mosehøsommerfugl der på latin hedder Colias Palaeno er en sommerfugl af Hvidvingefamilien. Den ses oftest i skovens tørvemoser, hvor planten Mosebølle er....

Stor Kålsommerfugl – Pieris Brassicae

Stor kålsommerfugl - på latin kendt som - Pieris brassicae er en sommerfugl af Hvidvingefamilien. Den er særdeles udbredt...

Se på sommerfugle i træningstøj

Det er så sundt at træne. Mange går flere gange om ugen i fitnesscenter, andre læber en lang tur og en del...