Skov-Bjergrandøje – Erebia Ligea

RELATEREDE ARTIKLER

Skovbjergrandøjen som på latin hedder Erebia Ligea er en mindre sommerfugl af Takvingefamilien. En er udbredt i Europa, hvilket gælder mange af de andre arter af slægten Erebia. De omfatter over 70 sommerfuglearter. Skovbjergrandøje holder sig kun til lavlandet i Norden, Syd og Mellemeuropa og ikke som andre Bjergrandøjer i bjerge. I Danmark er den kun truffet enkelte gange. Den overvintrer første gang som æg – anden gang som larve for så at forpuppe sig og udvikle sig til den voksne sommerfugl. Som larve lever i den Mellemeuropa af Hundegræs, Rød svingel og Blåtop.

Skov-Bjergrandøje – Udseende

Skovbjergrandøje kan især genkendes på sin let sortbrune grundfarve med orangebrune bånd over vingerne. Derudover på de hvid- og letkernede øjepletter. Det er især hannen, som har et karakteristisk hvidt og smalt bånd på undersiden af bagvingen.

Fakta om: Skov-Bjergrandøje

Familie: Nymphalidae (Takvingefamilien)
Slægt: Erebia
Art: E. ligea

Læs også disse artikler

Egesommerfugl – Satyrium Ilicis

Egesommerfugl eller på latin Satyrium Ilicis er en sommerfugl af Blåfuglefamilien, som er udbredt i Mellem- og Sydeuropa til Mellemøsten.

Hvad koster en airfryer?

Det er meget forskelligt, hvad en airfryer koster. Det kommer jo an på så mange ting. For det...

Mit første gamerbord – fra puslespil til game

Hvad er et gamerbord? Dette spørgsmål vil nogen have svært ved at besvare. For nogle kan et gamerbord blot ligne et lidt...