Tidselsommerfugl – Vanessa Cardui

RELATEREDE ARTIKLER

Tidselsommerfuglen eller som rigtigt hedder på latin: Vanessa Cardui er en særdeles velkendt sommerfugl af Takvingefamilien. Den er kendt overalt eftersom det er den mest udbredte dagsommerfugl i verden. Der er faktisk kun to steder i verden den ikke findes og det er Anarktis og i Sydamerika.Den kommer hertil Danmark i forsommeren fra Nordafrika og Mellemøsten, men den overvintrer ikke. Den søger sin nektar i blomster og ses omend sjældent på gærende frugt. Den ses særligt meget i tørre og blomsterrige områder. Antallet af tidselsommerfugle i Danmark kan variere meget fra år til år. De fleste ses sidst på sommeren, når den sidste nye generation er udklækket. Det ser ud til, at den har en helt fast cyklus hvert tiende år, hvor den optræder særlig talstærkt.

Livscyklus
Den lægger æg på mange forskellige planter. Det klækkes efter tre til syv dage. 3-4 uger senere er larven udvokset og forpupper sig. Efter to uger klækkes puppen, og den voksne sommerfugl kommer frem.

Tidselsommerfugl – Udseende

Tidselsommerfuglen er ret stor med et vingefang mellem fem og seks cm. Den ses ofte på Sommerfuglebuske. Her kan du nyde dens stærke orange farver og de sorte og de hvide pletter. på oversiden af vingen. Tidselsommerfuglens underside er lige så spraglet som oversiden. Variationen mellem kønnene er meget lille. De tilflyvende sommerfugles vinger er ofte meget slidte.

Fakta om: Tidselsommerfugl

Familie: Nymphalidae (Takvingefamilien)
Slægt: Vanessa
Art: V. cardui

Læs også disse artikler

Argusblåfugl – Plebejus argus

Argusblåfugl eller på latin Plebejus Argus er en sommerfugl af familien Blåfugle, som er vidt udbredt i Europa og Asien. I Danmark...

Bjerg-Vejrandøje – Lasiommata Petropolitana

Bjergvejrandøjen på latin Lasiommata Petropolitana er en sommerfugl af Takvingefamilien, som ikke ses i Danmark, men er ret almindelig over det meste...

Hvor mange edderkopper spiser man om året?

Du har helt sikkert hørt om myten med, at hvor mange edderkopper spiser man om dagen. Eller...