Guldhale – Thecla betulae sommerfugl

RELATEREDE ARTIKLER

Guldhalen eller på latin Thecla betulae er en sommerfugl af Blåfuglefamilien, som er meget udbredt i dele af Europa og Asien. Her holder den til i den lyse del af skoven, i parker og skovbryn.

I Danmark kan den ses ved særlige kratområder med dens foderplante: Slåen. Den er særligt udbredt i Nordsjælland, på Sydfyn og i Østjylland.

Trusler
Guldhale er meget sårbar overfor pesticidanvendelse. Det gør at sommerfuglen ikke ses i de sprøjtede områder.

Guldhale – Udseende

Hunnen er som vanligt den største med et vingefang på omkring fire centimeter og har en dyborange underside med spinkle hvide linjer over begge vingepar. Oversiden er i sortbrune nuancer og forvingerne er – hos hunnen – med et tydeligt markeret orange bånd. Der er som oftest en orange tegning på bagvingehalen. Hannen er uden det orange bånd på forvingeoversiden og som nævnt noget mindre.

Fakta om: Guldhale

Familie: Lycaenidae (Blåfugle)
Slægt: Thecla
Art: T. betulae

Læs også disse artikler

Kejserkåbe – Argynnis paphia sommerfugl

Kejserkåben eller på latin Argynnis paphia er en sommerfugl af Takvingefamilien, som ses i farverne grønt, hvidt og violet.

Herorandøje – Coenonympha hero

Herorandøjen på latin Coenonympha Hero er en sommerfugl af Takvingefamilien. Den er mest set i Europa og har siden udbredt sig til...

Gråbåndet Bredpande – Erynnis tages

Gråbåndet bredpande på latin Erynnis Tages er en sommerfugl af Bredpandefamilien, der holder til i små mindre kolonier ved sandet jord som...