Moseperlemorsommerfugl – Boloria Aquilonaris

RELATEREDE ARTIKLER

Moseperlemorsommerfugl også kendt som Boloria Aquilonaris på latin er en sommerfugl af takvingefamilien. Den er vidt udbredt i Norden og holder til i moser. Hvis du kommer sydpå kan du se den i Alperne, medens den østpå findes i den nordlige del af Asien. I Danmark er mest udbredt i Jylland og er landets absolut mindste perlemorsommerfugl med et vingefang der kun måler 3-3,7 centimeter. Dens larver lever af blade fra Tranebær, der som bekendt vokser i højmoser.

Udseende: Moseperlemorsommerfugl

Moseperlemorsommerfugl er lille og smuk at se på. Den har et brunt gyldent skær og har mange pletter. Langs randen er pletterne karakteristisk trekantede.

Familie: Nymphalidae (Takvingefamilien)
Slægt: Boloria
Art: B. aquilonaris

Læs også disse artikler

Gul Høsommerfugl – Colias Hyale

Gul høsommerfugl som på latin hedder Colias hyale er en sommerfugl af Hvidvingefamilien. Den er særligt udbredt i Europa.

Spættet Bredpande – Pyrgus malvae

Den spættede bredpande eller som den hedder på latin Pyrgus Malvae er en sommerfugl af bredpandefamilien. Det er den mindste en de...

Nældesommerfugl – Araschnia levana

Nældesommerfuglen eller på latin Araschnia Levana er en sommerfugl af Takvingefamilien, der er vidt udbredt i Mellem- og Sydeuropa og Asien.