Derfor er et udeliv et bedre liv

RELATEREDE ARTIKLER

I dagens samfund bruger vi særdeles mange timer indendørs, og mange af disse timer tilbringes ved en af de mange skærme vi har i hjemmet. Skærmtid kan være rigtig god og underholdende tid, men til tider glemmer vi hvor givende og berigende udelivet også kan være.

Udelivet er et bedre liv vil nogen påstår, men hvorfor egentlig?

Naturen kalder; stress af blandt planterne

De indendørs stunder kan være særdeles behagelige, og både tid ved skærmen og i andres selskab indenfor hjemmets fire vægge er noget mange finder vigtigt og i høj grad prioriterer.

Det kolde vejr her i landet påvirker også vores måde at udfylde vores fritid på, og når temperaturen falder er det naturligt for os at søge indenfor. Få mennesker elsker regnvejr og kraftig vind, og så er det ofte hyggeligere at blive indenfor i varmen.

Men det er langtfra alle dage der er regnfulde, og har man tilbragt de første fem fridage indenfor ved fjernsynet, så kalder naturen. Naturen kan nemlig give os noget helt unik, som fjernsynet eller sofaen sjældent kan.

Vælger vi at bruge noget af vores dyrebare tid udenfor, så giver vi automatisk vores krop såvel som sind plads til at koble af og være i nuet. Udstyr til udelivet er således noget ethvert menneske ikke må frarøve sig selv, da timerne i naturen både kan være terapeutiske og meditative.

Frisk luft giver velvære

Når vi opholder os udendørs og indånder den friske luft, så giver det os både ny energi og booster vores velvære.

Frisk luft er et must for god koncentration, og er vi for meget indenfor så daler både vores indlæringsevne og vores evne til at koncentrere os. Det er derfor en god idé at dele ens hverdag op i både time indendørs og udendørs.

Det er uundgåeligt at mange timer skal tilbringes indenfor, men det er også vigtigt med afveksling. Arbejder man for eksempel på et kontor 8 timer om dagen, så vil man opleve en arbejdsoptimering, hvis man blot tilbringer få minutter udenfor i løbet af dagen.

Mange mennesker hvis daglige gang er ude i naturen oplever et forhøjet boost af energi og velvære, hvilket i høj grad er vidne om naturens magiske indvirkning på mennesket.

For mange timer indenfor kan give dårlig søvn

Mange danskere har jævnligt problemer med søvnen, hvilket betyder at de generelt sover mindre end de burde.

Hvorfor vi i Danmark og i resten af Vesten sover dårligt kan skyldes mange ting, men en af de helt store syndere er stress. Vi lever særdeles travle liv, hvor kalenderen er helt booket op, og når vi så skal sove, så kan hjernen ikke falde til ro.

Hvis man vil sove bedre, så er det selvfølgelig vigtigt at de ydre faktorer såsom sengen og dynen er på plads, men det er også vigtigt at man husker at kigge indad.

Mange mennesker har en tendens til at tilbringe alle deres frie time efter arbejde indenfor, og til sidst afslutte dagen med at se tv. Dette betyder at næsten alle døgnets timer tilbringes indenfor, og dette kan have en negativ indvirkning på søvnen.

Ganske enkelt har vores kroppe og også hjerner brug for at mærke en træthed inden vi skal sove, og har vi siddet inde hele dagen uden at bevæge os eller få frisk luft, så er hjernen ikke klar til at skulle gå i søvn-mode.

Har man problemer med at sove, så kan man eventuelt prøve at tilbringe mere tid udenfor i løbet af dagen eller at gå en lang tid inden sengetid. Måske er det ikke en magisk løsning der afhjælper ens problem fra det ene sekund til det andet, men det kan i høj grad hjælpe en på rette vej.

Læs også disse artikler

Den tidløse luksus i en fløjlssofa

Velourssofaer er den perfekte måde at tilføje et strejf af luksus og tidløshed til ethvert hjem. De er ikke kun komfortable, men deres rige...

Gør din have og græsplæne klar til foråret

Når foråret melder sin ankomst, så skal vores elskede haver også tages hånd om og klargøres. Der...

Forårskjole: Den blomstrede kjole – et essentielt forår

  Når vejret begynder at blive varmere, og dagene bliver længere, er der et stykke mode, der med garanti vil være i enhver kvindes garderobe,...