Friluftsliv – vandreture i danmark

RELATEREDE ARTIKLER

Vandreture i Danmark er en oplevelse, der både er alsidig og byder på en spændende mangfoldighed af naturoplevelser. Hvis du har lyst til at vide mere om de mange muligheder lille Danmark byder på, så kan du starte dit eventyr her. Udover at byde på en masse spændende oplevelser, så er friluftsliv i det hele taget mere end bare at opleve – det er at leve.

De korte vandreture

Hvis du er blevet nysgerrig på hvad den danske natur kan byde på under de korte vandreture, så skal du bare se. Her er både mulighed for strand og sand, skov og søer, lyng og klipper, samt klippeformationer og smukke udsigter. Det der oftest er forhindringen, når du vil ud og vandre er udstyr og tid. Derfor er de korte vandreture en god måde bare at komme ind i rytmen. Det kræver ikke den store planlægning – og uanset hvor du er, så skal du egentlig bare have sko på og ud af døren. For skal du ud, så er det ligegyldigt med vejr og vind, det er vandreture i det fri og den friske luft der er formålet. Det er nemlig mere opkvikkende med en gåtur end to kopper kaffe.

På bytur, strandtur og ture i skoven

I området omkring København antallet af korte vandreruter nærmest uendeligt. Først og fremmest har hvert brokvarter sin charme og at gå på opdagelse i sit nærområde kan ofte være en oplevelse af sig selv. Vesterbro og Nørrebro byder på en masse specialbutikker, som en lille gåtur kan give en oplevelse i sig selv. Østerbro har de mange cafeer og går du videre op mod nord er der små havne ved Svanemøllen og Hellerup. Her har alle årstider sin charme. Sommer kan din lille vandretur spices op med en is og en mole. Nordhavn er coming up med en bydel, der som Sydhavnen har et havneområde og masser af ny og spændende arkitektur. I Nordhavn kan du nyde den nye FN-bygning og en masse større og spændende byggerier på din vandretur. Der er noget specielt ved at vandre tæt på vand. Det giver en ro. Så søger du vandreruter tæt på vand, så er Amager et must. Amager Strandpark er det tætteste på hiking du kan komme i Købehavn for her strækker de grønne områder og blå bølger sig længere end noget andet. Det kuperede terræn må du dog undvære i Københavns området.

Langs Amager strandpark kan du gå og gå. Det er godt alene eller sammen med familien. Her er der pitstop nok. Så din vandretur bliver aldrig kedelig og byder på mulighed for oplevelser alene eller med familien. En vandretur er både noget der skal nydes alene og i godt selskab. Her er stranden et oplagt sted at starte. Med metroen er Amager blevet markant nemmere og vandreture i Danmark kan sagtens starte med en tog- og metrotur.

Vandretur i skoven

Du skal ikke langt uden for København før der er grønne arealer. Danmarks næststørste bygningsværk er den store vold omkring København, er strækker sig fra Hvidovre i syd til Husum i Nordvest. Der er kan du gå og opleve historiens vingesus. Samtidig kan du selv bestemme hvor langt du vil gå og undervejs kan du i Hvidovre opleve god overkommelig skov. Vestskoven byder nemlig på både søer og tæt skov. Men i mindre og klart overkommelige mængder, hvilket ikke sætter de store krav til udstyr. Hvis du vil et skridt videre, så skal du kan du læse mere om hiking i Danmark og ud på eventyr – for dig selv eller med familien. På en anderledes levende date med plads til rigtig samtale eller bare på spontan vandring, så finder du alt om natur- og friluftsliv her.

Læs også disse artikler

Skov-Bjergrandøje – Erebia Ligea

Skovbjergrandøjen som på latin hedder Erebia Ligea er en mindre sommerfugl af Takvingefamilien. En er udbredt i Europa, hvilket gælder mange af...

Argusblåfugl – Plebejus Argus

Argusblåfugl med det spændende navn på latin Plebejus Argus er en sommerfugl af familien Blåfugle. Den er meget udbredt i Europa...

Askepletvinge – Euphydryas maturna

Askepletvinge på latin Euphydryas maturna er en sommerfugl af Takvingefamilien, som er udbredt i Europa, men er en hyppigere gæst i den...