Hvordan finder man rav

RELATEREDE ARTIKLER

På jagt efter rav i de stille morgentimer

Der er mange friluftselskere der spørger: Hvordan finder man rav? Det er da også en kunst i sig selv, at finde Nordens guld. Rav er dog for de fleste en sidegevinst ved det dejlige friluftsliv ved den danske strand. Det er for de morgenfriske vandringsmænd og -kvinder, der nyder en morgentur langs de danske strande.

Det er som sagt det nordiske guld og samtidig skulle det ifølge kinesere være godt for potensen og sexlivet. Men for at holde det nede på jorden, så er rav ganske enkelt overdådigt og flot at se på. Hvis du på turen leder efter rav, så går du i sandet på samme måde som folk i Danmark har gjort de sidste 1000 år. Vi kan gå helt tilbage til de tidligste tider i Danmark – stenalderen – hvor der også blev sat stor pris på rav. Det er også noget af en historie vi bliver taget med på for hvert et ravstykke. For det tager ca. 40 millioner år fra at forstenet harpiks omdannes til rav. Ravet kommer egentlig fra den danske undergrund. Men det er nemmest at finde ved de danske strande og langs den danske kystlinje.

På jagt efter rav

Alt det rav du finder kommer fra havbunden. Her bliver det taget med når der er kraftig vind og strandbunden bliver rusket godt op. Der er så to måder du kan lede. De meget ivrige ravfiskere taler ligefrem om to skoler. Der er fralands ravfiskere og pålands ravfisker. For dig der bare godt kan lide naturen og vandreture er det ikke så vigtigt. Det handler mere om hvornår du går din tur langs stranden.

Fralands-ravfiskeren går langs stranden en til to dage efter en bølgegang. Her har understrømmen ført de små lækre ravstykker ind i strandkanten. Dette er en let måde at se og samle rav.

Er det ved pålandsvind, så er det mere udstyrskrævende. For så skal du trække i de helt store gummistøvler eller waders. Så står du i brændingen og fisker med et net. Det er helt klart ikke for dem der bare vil opleve naturen og kombinere det med skattejagt på stranden. Noget som børnene også elsker. Så er familien ved Vesterhavet er det sjovt for store som små at gå på jagt efter de gyldne klumper af forstenet harpiks.

Læs også disse artikler

Tidligere artikelSurfing ved vestkysten
Næste artikelEr vinterbadning sundt?

Tidselsommerfugl – Vanessa Cardui

Tidselsommerfuglen eller som rigtigt hedder på latin: Vanessa Cardui er en særdeles velkendt sommerfugl af Takvingefamilien. Den er kendt overalt eftersom...

Vælg den bedste topcoat

En perfekt manicure afsluttes altid med en god topcoat. Når man vælger topcoating til negle, er det en fordel at undersøge udvalget...

Sort Ildfugl – Lycaena Tityrus

Den sorte ildfugl som på latin kendes som Lycaena Tityrus er en sommerfugl af Blåfuglefamilien. Den er især set på de tørre...