Surfing ved vestkysten

RELATEREDE ARTIKLER

Vesterhavet venter på surfing i verdensklasse

Surfing ved vestkysten er den ultimative oplevelse når det kommer til surfing i Danmark. Det vil enhver esbjergenser fortælle. Det er der nok heller ingen tvivl om i et land præget af vestenvind og skønne strande fra Nord- til Sønderjylland. For enhver der elsker en tur på sit surf bræt er en tur ved Vestkysten et must. Her savner du ikke vind, tværtimod. For dem der ikke har prøvet eller søger surf, så kan vinden ved vestkysten være lige hård nok. For vinden er konstant og hele tiden med – og mod dig. Ved vestkysten er det her at hele familien Danmark møder surferne, der viser hvordan balance og elegance kan gå hånd i hånd. Det er samtidig også stedet hvor kan få sig et godt grin, når en begynder skal finde balancen på sit surfbræt.

At godt fra Vesterhavet

Men latteren langs Vesterhavet bliver hurtigt afløst af beundring. For er du en tålmodig surfer, så kommer gevinsterne af sig selv. For det første for du naturoplevelserne ved stranden på en helt anden måde. Der er nemlig forskel på at ligge på sit strandtæppe og slikke sol og så være ude og surfe. Det får nemlig udsigten til stranden og ud samtidig ud mod horisonten. Du får farten langs kystlinjen og solen der går ned i vest. Dernæst får du masser af motion, balance og frisk luft. Med tiden bliver du god for øvelse gør mester og selvom du måske ikke bliver en Casper Steinfath lige med det samme. Et af de allermest populære steder at surfe er Klitmøller ved Thy i Nordjylland. Her kan du tjekke ind på Cold Hawaii – hvor navnet siger det meste. Der kan du opleve Vesterhavet for fuld skrue, hvor du skal finde balancen mens du får en naturoplevelse udover det sædvanlige.

Surfing for alle

Et du i tvivl om surfing er noget for dig kan du spørge dig selv om dette. Kan du lide sommer og strand? Kan du lide sport og aktivitet? Tager du enhver udfordring selvom de lyder svære? Vil du gerne være stærk på den fede måde? Kan du svare ja til bare noget af det, så kan surfing være lige noget for dig. Det er helt sikkert en af de sjoveste friluftsaktiviteter, der er i Danmark. Det er samtidig noget alle kan lære. Selvom det kræver lidt tålmodighed. Selvom du kommer helt fra København eller Fyn, så er der i Danmark aldrig så langt til en strand. Så selvom Vesterhavet kan lyde tillokkende, så kan du starte i det små i vante omgivelser. Så når du har fundet balancen, så kan et besøg til familien i Jylland eller en tiltrængt ferie bruges aktivt med hele familien på brættet.

Læs også disse artikler

Engblåfugl – Cyaniris semiargus

Engblåfugl eller på latinsk Polyommatus Semiargus er en sommerfugl af Blåfuglefamilien. Den er især udbredt i Europa og steder i Nordvestafrika...

Spiselige svampe i Danmark

Der er masser af spiselige svampe i Danmark. Det er en af de mest spændende aktiviteter - at gå på svampejagt, enten...

Sådan skaber du gode levevilkår for insekterne

De fleste voksne mennesker kan huske, at der i deres barndom var masser af insekter som bier, sommerfugle og guldsmede....